Premier League

2024.04.24. 12:00

Győzelmi kényszerben a Liverpool, Klopp egy tüsszentésen viccelődött (videó)

Az idény egyik fontos mérkőzése következik a Liverpool számára, hiszen a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató csapat a városi rivális Everton vendége lesz a Premier League mai játéknapján. A Vörösök szezon végén távozó vezetőedzője, Jürgen Klopp az utolsó „derbijén” ül a kispadon Angliában, és a meccs előtti sajtótájékoztatón bevallotta, hogy első Mersey-parti derbije alkalmával még nem érezte át a mérkőzés jelentőségét, elődei és a játékosok annál inkább. A Liverpool győzelmi kényszerben van, hiszen az Arsenal kedden kiütötte a Chelsea-t.

MW

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője, miután csapata 3–1-re győzött az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool–Sheffield United mérkőzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 4-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Peter Powell

Az Arsenal kedd este egyértelművé tette, hogy készen áll a nagy hajrára a bajnoki címért a Premier League-ben, hiszen 5–0-s kiütéses győzelmet aratott a Chelsea ellen a 29. forduló bepótolt meccsén – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A győzelmi kényszerben lévő Liverpoolnak ma este az Everton elleni városi derbin kell megmutatnia, hogy tudja tartani a lépést. A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp laza hangulatban volt a rangadó előtt, s a német edző egy olyan történetet osztott meg a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján, hogy az egész terem vele nevetett.

Klopp viccelődött

A sajtóesemény elején egy újságíró tüsszentett egyet, mire Klopp jobbulást kívánt neki, majd elmesélte, hogy amikor játékosként ő anno tüsszentett, akkor a csapattársai nem azt mondták neki, hogy „egészségedre” vagy „jobbulást”, hanem azt, hogy „jobb technikai tudást”. Ugyanis, mint a német szakember elmondta, a társai szerint inkább arra volt szüksége Kloppnak, mint egészségre.

A történetet elmesélve Klopp is elmosolyodott, valamint az újságírók is hangos nevetésben törtek ki – olvasható az Origo oldalán. Jürgen Klopp focistaként elsősorban a Mainz csapatában lett ismert, ahol 1990 és 2001 között futballozott, majd később ő lett a csapat edzője is, amelyet feljuttatott a Bundesliga első osztályába.

Picit meglepő, hogy a német szakember ennyire felszabadultnak tűnik annak ellenére, hogy mindössze hét fordulóval a bajnokság vége előtt óriási a verseny a Manchester City, a Liverpool és az Arsenal között az angol bajnoki címért. Utóbbi csapat kedd este kiütéses győzelmet aratott a londoni rangadón a Chelsea ellen, s a Kékek edzője, Mauricio Pochettino sem találta a szavakat a brutális vereséget követően.

– Hihetetlen látni azt, hogy szombaton a világ egyik legjobb csapata, a Manchester City ellen milyen jók voltunk, aztán pedig jön ez a mostani teljesítmény. Bármilyen rosszat el lehet mondani arra, amit az Arsenal ellen nyújtottunk. Ha rossz napunk van, akkor nagyon rossz. Ha jó napunk van, akkor bármire képesek vagyunk

– mondta el a Chelsea edzője az 5–0-s vereséget követően. Az Arsenal így három pontra meglépett a Liverpool, négyre a Manchester City elől a tabella élén. Szoboszlaiéknak most az ősi rivális ellen kell megszerezniük a három pontot.

Ősi rivalizálás

Az Everton és a Liverpool rivalizálása valójában már a vörös klub megszületése előtt kezdődött. Az 1878-ban megalapított Everton elnöke, John Houlding összeveszett a bizottság többi tagjával, és inkább saját klubot alapított magának 1892-ben, amelyet ma már Liverpoolként ismerünk – írta meg a Magyar Nemzet. Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a sajtótájékoztatóján bevallotta, hogy első Mersey-parti derbije alkalmával még nem érezte át a mérkőzés jelentőségét. A pályán mindig feszült a hangulat a Liverpool és az Everton között, ezt bizonyítja az egymás elleni mérkőzéseken kiosztott 23 piros lap, ami a legmagasabb szám egy párosításban a Premier League 1992 óta íródó történetében. Klopp mindig tisztelettel beszélt a vetélytársról, de a Liverpoolt 1959 és 1974 között irányító Bill Shankly sosem tett így. Még az is előfordult, hogy egy temetésen is az Evertonon élcelődött. A két gárda a Premier League két túlsó felén tanyázik: a Liverpool a bajnoki címért, az Everton a kiesés elkerüléséért harcol, utóbbi nem loholt mindig a mezőny végén, hiszen egy kilencszeres bajnok és ötszörös FA-kupa együttesről van szó. Az összecsapáson Diogo Jota nem áll majd Klopp rendelkezésre, a portugál focista sérülése nagyjából kéthetes kihagyást eredményez.

A Liverpool már kiesett az Európa-ligából, így a Ligakupa-győzelem mellett Jürgen Klopp az utolsó szezonjában már csak a Premier League trófeáját nyerheti meg. A Vörösök az Everton után még a West Ham United, a Tottenham, az Aston Villa és a Wolverhampton csapatával találkoznak a bajnokságban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában