Támogatások

2024.05.04. 17:38

Kétféle módon segítik a mikrovállalkozásokat Békéscsabán

Kétféle módon is segíti a vállalkozásokat Békéscsaba önkormányzata – ismertette nemrég sajtótájékoztatókon Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-KDNP-frakció nevében Paláncz György alpolgármester.

Licska Balázs

A mikrohitel kamattámogatási program lényege, hogy a Békés Vármegyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól 7,9 százalékos kamatra vehetnek fel hitelt a mikrovállalkozások, és ebből 3 százalékot átvállal a békéscsabai önkormányzat. Vagyis a vállalkozókat terhelő kamat 4,9 százalékos lesz, amely az államilag támogatott hitelek kamata alatt van.

Business,People,Negotiating,A,Contract.,Human,Hands,Working,With,Documents
Gép- és technológiafejlesztő beruházásra maximum 750 ezer forintot kaphatnak a mikro- és kisvállalkozások. Illusztráció: Shutterstock

A vállalkozásfejlesztési támogatási programot pedig Békéscsabán működő mikro- és kisvállalkozások, egyéni vállalkozók számára írták ki. Ha gép- és technológiafejlesztő beruházást valósítanak meg, akkor sikeres pályázat esetén a fejlesztés összköltségének legfeljebb felét fedezi számukra a város, maximum 750 ezer forintot kaphatnak az önkormányzattól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!