Biliárd

2024.04.24. 10:08

Simcsik László nyerte a legnépesebb hazai versenyt

A mezőberényi Simcsik László sikerével zárult Szeghalmon a hazánkban rendezett eddigi legnagyobb létszámú egyéni magyar biliárd verseny, amely egyben teremavató is volt.

Bakulya Mihály

A szeghalmi sporttörténelmi verseny első négy helyezettje

Rekordszámú, 94 fős nevezéssel – amiből a zavartalan lebonyolítás miatt csak 80-at tudtak befogadni –, szombaton zajlott le a XVIII. Sárréti regionális egyéni biliárd verseny. A szokatlanul nagy létszámú rendezvény a Magyar Bábus Biliárd Egyesület új versenytermének az avatója is volt.

Varga Péter, a Magyar Biliárd Szövetség elnöke, nyitotta meg az eseményt, melyen a hazai biliárd szakágakból (snooker, pool, műlökés) is képviseltették magukat versenyzők. A 80 nevező négyes csoportokba lett elosztva, így csatázott 10 asztalon és 3 helyszínen. Remek meccsek, szoros küzdelmek, látványos lökések, nagy fordítások és meglepetésekkel teli verseny volt, ahol a legjobbaknak közel 15 órán keresztül kellett topon és talpon lenniük, amíg kialakult a végeredmény.

– Hatalmas köszönet mindenkinek, aki részt vett a versenyen. Külön szeretnénk a hálánkat kifejezni a Csaba TV stábjának, amely végéig kitartóan közvetítette a versenyünket –  fogalmazott Sáfián György, a házigazda Safi Biliárd Klub vezetője.

A maratoni vetélkedést az egész nap során nagyszerűen játszó mezőberényi Simcsik László nyerte, a döntőben Turi Zoltánt is legyőzve.

Végeredmény: 1. Simcsik László (Berényi BK), 2. Turi Zoltán (Jóbarát BK Wolf Team), 3. Mezei Tamás (DABE I.), 4. Dananaj István (Pöröly Cápák).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában