Összefoglaló

2024.04.19. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 19.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 19-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Ismét életveszélyes kihívás terjed a TikTokon, egy 12 éves kislány majdnem belehalt. A krómozásnak nevezett új őrület halálos veszélyeket rejt a fiatalok számára.

Szökésben: két ember halálát okozta a gyorsforgalmin, a vétkes külföldi sofőr és utasai elmenekültek. A rendőrség nagy erőkkel keresi a bolgár rendszámú autó vezetőjét. Döbbenetes fotók érkeztek a baleset helyszínéről.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében.

Prostikat futtattak Berlinben, sarkadi bűnbanda tagjait tartóztatta le a bíróság. Üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy sarkadi bűnbanda négy tagja – három férfi és egy nő – letartóztatását, akik Berlinben magyar nőket futtattak.

Évente több tonna illegális hulladékot összeszed és elszállít a Városüzemeltetési Zrt. Sok idő és sok pénz mások után takarítani. Hiába a folyamatos küzdelem, ha mindig akadnak olyanok, akiket nem érdekelnek a szabályok, a környezetvédelem és mások véleménye sem. Egyszerűen az utcára, vagy éppen a határba viszik az illegális hulladékot, és ott lerakják. A Hun utca végén is található ilyen pont.

A Klapka György 1. Páncélosdandár alakulat nyílt napján közel 260 fiatal tett esküt, akik az „Embert a vasra” kampány keretében a PzH 2000 önjáró lövegek kezelőinek jelentkeztek és befejezték két hónapos alapkiképzésüket.

Almáskamaráson a Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában a Magyar Falu Program keretében megvalósult 107 millió forintos beruházás ünnepélyes átadóját rendezték meg pénteken. A térségben az oktatási intézmény elismertségét az bizonyítja a legjobban, hogy a diáklétszám folyamatosan nő. Ezért is volt elodázhatatlan a bővítés.

Mintazárkát alakítottak ki a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium egyik termében, együttműködve a büntetés-végrehajtási szervezettel. Ezzel szemléltetik a fogvatartottak életterét, segítik az igazságszolgáltatás rendszerének oktatását, a jövő büntetés-végrehajtási szakembereinek képzését. A békéscsabai középiskolában 1992 óta van rendészeti képzés.

Meghosszabbítottuk a nevezést a Tündérszépekre, te se maradj le a versenyről! A szépségversenyünk javában zajlik, itt a lehetőség, hogy harcba szállj a mesés nyereményekért.

Utálja a közösségi médiát és szereti a sört? Itt az Unalmas Telefon. Már lehet regisztrálni, hogy elnyerhessünk egyet belőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában