Közélet

2016.09.20. 17:03

Az ellenzék lemondatná, Simonka szerint csak zavarkeltés

Simonka Györgynek le kell mondania képviselői mandátumáról – így fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Bod Tamás. Simonka szerint az ügy a szándékos politikai zavarkeltés kategóriájába tartozik.

BEOL

Délelőtt a Demokratikus Koalíció a Parlamentben, délután az Együtt Békéscsabán, a Fidesz-iroda előtt tartott sajtótájékoztatót annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint a Központi Nyomozó Főügyészség házkutatást tartott Simonka György országgyűlési képviselő, illetve felesége szüleinek újkígyósi házában nyáron.

Varju László, a DK alelnöke arra szólította fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy kezdeményezze a parlamentnél a dél-békési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését – adta hírül az MTI.

Nem sokkal később „Mit is kell most tennie Simonka György fideszes országgyűlési képviselőnek?” címmel tartott sajtótájékoztatót Bod Tamás, az Együtt Országos Politikai Tanácsának tagja Békéscsabán. Válaszolt is rá: le kell mondania képviselői mandátumáról, kérnie kell mentelmi jogának felfüggesztését, és tényfeltáró vallomást kell tennie több furcsa ügyben is.

Kifejtette, a mentelmi jog felfüggesztése után az ügyészségnek a legkörültekintőbben kell eljárnia, hogy az ügyeket felderítse, illetve egy ilyen eljárás során tudná magát tisztázni Simonka György is.

Varju László és Bod Tamás egyaránt kitért arra, a házkutatás oka az lehetett, hogy Simonka György rokonai olyan pályázatokon jutottak közpénzekhez, amelyeket ugyanaz a cég bonyolított le, amelynek neve a már felfüggesztett mentelmi jogú, szintén fideszes Mengyi Roland ügyében is előkerült.

– Nem tartottak házkutatást újkígyósi ingatlanomban, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanságot állítanak – reagált a megjelent hírekre Simonka György.

Mint fogalmazott, az ügy a szándékos politikai zavarkeltés kategóriájába tartozik. – Nem meglepő, hogy a népszavazási kampány kellős közepén mindent bevetnek, hogy a munkánkat hátráltassák. De nem vehetjük le a szemünket a célról, a betelepítési kvóta elleni népszavazás nemzeti ügy, és a családjaink biztonságát veszélyeztető kérdés. Ezért mindent meg kell tennünk, hogy október 2-án a lehető legtöbben nyilváníthassanak véleményt – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!