Labdarúgás - Vármegyei II./B osztály

2024.05.06. 10:08

A Kaszaper a hosszabbításban fordított

A Vármegyei II./B osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi 19. fordulója rangadóján a második helyen álló Lőkösháza legyőzte a tótkomlóst, ezzel három körrel a zárás előtt gyakorlatilag biztosította ezüstérmét. A határ mentiek lemaradása változatlanul 5 pont a listavezető Kaszaperrel szemben, amely szerencsés körülmények között fordította maga javára a magyarbánhegyesi szomszédvári meccsét.

Bakulya Mihály

Az alsóházban október elseje után nyert ismét a sereghajtó Kevermes, amely a Kétegyháza ellen az első idei pontjainak örülhetett.

labdarúgás, bajnokság, eredmények
A kaszaperi játékosok végig hittek a sikerben, aminek fordítás lett a vége. Fotó: Bencsik Ádám
Fotó: Bencsik Ádam

Csanádapácai EFC–Battonyai TK 3–1 (1–0)
Vármegyei II/B osztályú labdarúgó-mérkőzés. Csanádapáca, 50 néző. Vezette: Kis Pál.
Csanádapáca: Pós A. – Drozdik, Haba, Mag, Göcző, Bozsó M., Rakonczai, Deák, Csende, Kasza, Pós D. (Vígh). Edző: Szikora Pál.
Battonya: Erdélyi – Varga P., Varga K., Nagy T. (Mákos), Sztán (Habalik), Liszkai P., Nagy Gy., Kiss Z., Kotroczó (Káló), Kiss D., Kovács Z. Edző: Szabó József.
Gólszerző: Haba (4. – 11-esből), Göcző (53.), Csende (91.), ill. Habalik (50.). Kiállítva: Erdélyi (90. utolsó emberként szabálytalankodott).
Szikora Pál: – Nagyon-nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, fontos három pontot szereztünk.
Szabó József: – Amíg a helyzetkihasználásunk ilyen gyenge lesz, nem fogunk tudni nyerni. Ki-ki meccset játszottunk az Apácával, a hazai pálya előnyét kihasználva, most ők jöttek ki ebből jobban.

Lukács István

Magyarbánhegyesi FC–Kaszaper FC 1–2 (1–0)
Magyarbánhegyes, 130 néző. Vezette: Gyuga Zsolt.
Magyarbánhegyes: Nagy T. – Bozsár, ifj. Kintner, Tóth Le., Kukla D., Racs (Simondán), Kukla L., Varga P. (Vágási), Kormányos, Szőke, Rozsi. Edző: Kintner János.
Kaszaper: Magony – Kéri, Hatfaludy, Péli (Szivák), Vincze, Kasza, Mátó, Simon B., Fodor, Bódi, Kis Á. (Garamvölgyi). Edző: Kormányos Antal.
Gólszerző: Bozsár (28.), ill. Vincze A. (85., 93.). Kiállítva: Tóth László (98. – szövegért a kispadról).
Nemczov Róbert elnök: – Nem tudom miként fordulhat elő az, hogy miközben az asszisztens felhúzza zászlót és lest jelez, addig a játékvezető megadja a gólt majd kimegy a segítőjét meggyőzni a saját igazáról! Vagy lemaradtam és itt is van már VAR? Ezért nem kellene ennyire nyomni a bajnokesélyest.
Kormányos Antal: – Ilyen fölényben nem sok csapat ellen játszottunk, de a hazaiak sikeresen megtudták ölni a támadásainkat és kontrából megszerezték a vezetést. A második játékrészben már annyira kitámadtunk, hogy a bánhegyesiek lezárhatták volna kontrákból a mérkőzést, de végül megfordítottuk. Nehéz mit mondani ilyenkor. Óriási mentális ereje van a csapatomnak.

Kintner Jánosné

Újkígyós FC–Köröstarcsai KSK 7–1 (2–1)
Újkígyós, 50 néző. Vezette: Czene Zoltán.
Újkígyós: Borbély (Tóth P.) – Sas, Marik, Solymoskövi Zs., Nagy G. (Ruszin), Benyó, Benkó, Horváth R. (Dohányos), Danczik (Varga P.), Gazsó (Solymoskövi B.), Farkas F. Játékos-edző: Farkas Ferenc.
Köröstarcsa: Nagy-Gáspár – Puskás, Petneházi (Farkas Gy.), Hajzer, Kozák, Hajdú, Keresztesi, Kata (Balogh Á.), Szentpéteri, Vincze Gy., Tusjak. Mb. edző: Farkas Gyula, Vincze Gyula.
Gólszerző: Farkas F. (41., 91.), Gazsó (45., 60.), Horváth R. (50., 77., 85.), ill. Hajdú (19. – 11-esből).
Farkas Ferenc: – Dicséret illeti a csapatot, mert a hiányzók ellenére is volt tartása. Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk, további sok sikert a Tarcsának. Jó játékvezetés.
Vincze Gyula: – Jót nem tudok, rosszat pedig nem szeretnék mondani… Gratulálok a hazai csapatnak!
 

Tóth Pál

Csorvási SK–Kunágotai TE 4–4 (2–1)
Csorvás, 80 néző. Vezette: Pusztai Zoltán.
Csorvás: Maczák – Gerda V., Popovics, Simon N., Varga A. (Salka), Csábi, Máriás, Barkász, Varga G., Mazán, Zsiga. Játékos-edző: Csábi Mihály.
Kunágota: Csomós – Kiss Cs., Csatlós (Prókai), Sóstai, Farkas F., Mészár, Lakatos G., Sódar, Lólé K. (Hajdú Á.), Sárvári M., Sárvári Á. (Kovács A.). Játékos-edző: Korpa János.
Gólszerző: Popovics (15., 83. – 11-esből), Barkász (31., 81.), ill. Maczák (17. – öngól), Lakatos G. (55. – 11-esből), Kovács A. (62.), Mészár (90.). Kiállítva: Zsiga (88. – második sárga lap), Barkász (92. – szövegért), ill. Kovács A. (91. – második sárga lap).
Tárnyik Tibor technikai vezető: – A botrányos játékvezetői tevékenység felesleges indulatokat gerjesztett egy alacsony színvonalú mérkőzésen, melyet a helyzeteink alapján illett volna megnyernünk.
Korpa János: – A második játékrészben megnyert meccset adtunk ki a kezünkből, egy kétperces zárlatnak köszönhetően. Az egyik pontnak is örülök, mivel nagy nyomás volt rajtunk. Gratulálok a srácoknak!

Kaszai Norbert

Kevermes SE–Kétegyházi SE 2–0 (1–0)
Kevermes, 100 néző. Vezette: Gyebrovszki György.
Kevermes: Horváth S. – Kovács J., Orosz, Horváth N., Torma (Huszárik), Szabó T., ifj. Bauer, Kovács A., Kócs, Puporka E., Lakatos S. Edző: Id. Bauer Károly.
Kétegyháza: Rostás – Jova, Veder (Bozsó), Fettik (Kovács E.), Nagy R. (Igricz), Tóth V., Gyulai, Horváth, Máté (Gulyás), Varga N., Simonka. Edző: Kiss Tibor.
Gólszerző: Szabó T. (12.), Puporka (92.).
Id. Bauer Károly: – A korai gól meghozta a játékkedvet. Az első félidőben akár újabbat is szerezhettünk volna, de az kimaradt, így szünet után küzdenünk kellett az eredmény megtartásáért. Összességében főnyeremény volt nekünk a mai meccs.
Kiss Tibor: – Dekoncentrált, lassú, pontatlan futball jellemezte a mai teljesítményt, elfelejtettünk küzdeni. Ettől függetlenül egy ordító lesgól és úgy hetven perc játék amivel a spori partner volt a hazaiak időhúzásában. A végere pedig megint egy buta hiba.

B. K.

Lőkösháza KSK–Tótkomlósi TC 2–1 (1–0)
Lőkösháza, 150 néző. Vezette: Fűri Imre.
Lőkösháza: Lőrinc – Balázs M. (Budás), Boros, Czernó (Barna), Susánszki, Szincsák, Komlósi, Kollát (Mag), Kolozsi (Pusztai), Lakatos, Barthalos (Prágai). Edző: Botás Attila.
Tótkomlós: Asztalos – Poljak D., Isztin, Fazekas, Abonyi, Koleszár (Borbás), Ondrejó, Balogh T., Szabó S. (Fejes), Keszeli, Varga G. Edző: Horváth Henrik.
Gólszerző: Barthalos (35.), Komlósi (76.), ill. Fazekas (81.).
Botás Attila: – Mindkét csapat a győzelemre játszott, de a játék egy kicsit döcögött. A győzelmünkkel közelebb kerültünk a célunkhoz, dicséret illeti a csapatot és az ellenfelünket. A megsérülő Czernó Martinnak mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Horváth Henrik: – Köszönöm annak a tizenhárom játékosnak, aki ma eljött erre a mérkőzésre, és hogy mindent megtett a՝pályán a sikerért. Házon belül ez a meccs nem fog nyomtalanul eltűnni, ez biztos! Még így is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy pontot szerezzünk, azt viszont nem értem, hogy miért küldenek egy rangadóra olyan játékvezetőt, akinek a képességét meghaladja a találkozó!

V. I.

Következik. 20. forduló. Május 11., szombat, 14.00: Battonyai TK–Újkígyós FC. 17.00: Kunágotai TE–Lőkösháza KSK, Kaszaper FC–Csorvási SK, Kétegyházi SE–Magyarbánhegyesi FC, Tótkomlósi TC–Csanádapácai EFC, Köröstarcsai KSK–Kevermes SE.

 

Mesterlövészek

31 gólos: Varga Gábor (Tótkomlós)

25 gólos: Komlósi Miklós (Lőkösháza)

21 gólos: Popovics Marcell (Csorvás)

17 gólos: Vincze Alex (Kaszaper)

15 gólos: Puporka Elemér (Kétegyháza 8, Kevermes 7)

14 gólos: Hajdú Bence (Köröstarcsa), Kovács Adrián (Kunágota)

13 gólos: Csiernyik Mihály (Újkígyós)


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában