Kézilabda

2024.05.04. 19:49

Sima mosonmagyaróvári siker Békéscsabán - galériával

Csak az első húsz percben tudta megnehezíteni mosonmagyaróvári ellenfele dolgát a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE az NB I.-es női kézilabda-bajnokság 21. fordulójának szombat esti mérkőzésén. Az éremre pályázó vendégek magabiztos játékkal arattak nagy különbségű győzelmet a Viharsarokban.

Gajdács Pál

A mérkőzés első momentumaként az utóbbi hetekben remek formában lévő Horváth Gréta köszönt be Szemerey Zsófi kapujába. Türelmesen, nyugodtan játszottak a békéscsabaiak és az első tíz percben végig náluk volt az előny, igaz a vendégek rendre válaszoltak. A lila-fehéreknek nagyon nem jött jól, hogy a 15. percben Román Dorina már a második kétpercesét kapta meg, Stranigg Zsófia révén pedig először vette át a vezetést a Lajta-menti csapat. A vendégek áttértek a zavaró védekezésre, ami nem igazán ízlett a hazaiaknak, helyzetüket az sem könnyítette meg, hogy sűrűn kapták a kétperces büntetéseket. A mosoniaknál Stranigg Zsófia jeleskedett leginkább, aki a 18. percben már a negyedik találatánál járt, csapata ekkor birtokolt először kétgólos előnyt. Rác Sándor, a lilák vezetőedzője élt is az időkérés adta lehetőséggel.

A mérkőzés elején Horváth Grétának (17) is jobban ment a játék
A mérkőzés elején Horváth Grétának (17) is jobban ment a játék
Fotó: Kiss Zoltán

Hiába készült arra a hazai csapat, hogy megakadályozza a gyors mosonmagyaróvári támadásokat, ez gyakorta nem sikerült, így tudott egyre nagyobb különbséget kiharcolni a vendégegyüttes. A csabaiaknak szinte semmi nem jött be, a fehér mezesek viszont rendre kifogtak a csabaiakon. A hajrában némiképp javult az összkép, Román Dorina próbálta meccsben tartani együttesét, míg a látogatók egyre többször belehibáztak, négygólos vezetésüknél a 28. percben kért először időt Gyurka János, az MKC vezetőedzője. Törökék azonban nem tudtak visszazárkózni, sőt, a dudaszóig még távolabb került tőlük a Mosonmagyaróvár.

Fotó: Kiss Zoltán

A második félidő mosonmagyaróvári gólokkal kezdődött, három perc elteltével 17–9-es vendégvezetésnél máris időt kért a lila-fehérek vezetőedzője. Újabb három minutát követően már számolhatta a tízet a maroknyi, de annál hangosabb vendég szurkolótábor. Mintha mindkét oldal elfeledkezett volna a védekezésről, a játékrész ezen szakaszában szinte minden támadás góllal ért véget. A játékba a második félidő derekán beszálló Schatzl Natalie révén tovább nyílt az olló, a vendégek kényük-kedvük szerint gyártották a gólokat. Nagyon egyoldalúvá vált a találkozó, amíg az óváriak ugyanazzal a lendülettel játszottak, mint a mérkőzés elején, addig a csabaiak sokszor kedvetlenül és bizonytalanul tették a dolgukat a pályán. Ennek eredménye az 53. percben már 20 (!) pontos óvári előny volt. A csabaiaknál fontos szempont volt, hogy az elkövetkezendő sorsdöntő mérkőzések előtt senki ne sérüljön meg.

A Békéscsaba sem úszta meg negyven kapott gól alatt az utóbbi hetekben bombaformában lévő Mosonmagyaróvár ellen és 20 perc kivételével epizódszerepre kényszerült a bajnokság egyik éremvárományosa ellen.

Rác Sándor: – Talán az Óvár volt a legjobb csapat, amelyik eddig pályára lépett Békéscsabán, amely minden játékelemben jobb volt nálunk. Az első tíz-tizenöt percben még volt fegyelem, de amikor elfáradtunk, az ellenfél a cseréikkel is erős tempót diktált, mi pedig kaptuk a gyors gólokat. Azt nem tudjuk, hogy mi van a megsérült Román Dorina vállával.

Gyurka János: – Az elején a Békéscsaba szépen, fegyelmezetten gólig vezette a támadásait, ez eredményezte a szoros állást. A legjobban annak örülök, hogy nagyon jó felfogásban, koncentráltan, fegyelmezetten játszott a csapatom, azzal a sebességgel, ami fontos számunkra. Lényeges, hogy mindenki kapott játékidőt, és akik beszálltak, azok tartották a tempót.

Tappe-Békéscsabai ENKSE–Motherson Mosonmagyaróvári KC 21–42 (9–15)

NB I.-es női mérkőzés. Békéscsaba, 500 néző. V.: Bíró, Kiss O. 

Békéscsaba: Pásztor B. – Horváth G. 3, Török F., Román 3, Bencsik B. 1, Gyimesi 2, Szondi 2. Csere: Szabó D. (kapus), Kücükyldiz, BORBÉLY 5, Zagar 1, Mayer, KUKELY K. 4.

Vezetőedző: Rác Sándor.

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY – Udvardi 1, Lancz 3, Pásztor N. 2, IVANCOK 6, Tóth E. 1, STRANIGG 6 (2). Csere: Hadfi (kapus), Varga E. 3, ALBEK 6, Tóth G. 3, Faragó 3, Sztankovics 2, SCHATZL NATALIE 5, Bardi 1. Vezetőedző: Gyurka János.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 2/2.

Az eredmény alakulása. 10. p.: 5–4. 15. p.: 6–6. 25. p.: 7–12. 32. p.: 9–17. 36. p.: 11–21. 42. p.: 14–26. 53. p.: 16–36. 58. p.: 20–39.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában