Asztalitenisz

2024.04.30. 10:00

Szilágyi Lívia bronzérmes a diákolimpián

Kiskunfélegyháza biztosított helyszínt a közelmúltban az asztalitenisz diákolimpia országos döntőjének. A viadalon két kategóriában – igazoltak és nem igazoltak – mérték össze tudásukat a fiatalok.

Verasztó Lajos

Az eredményhirdetésen jobbról (kékben) a bronzérmes Szilágyi Lívia Fotó: MDSZ

Az ASE Orosháza játékosai közül az I-II-es korcsoportban Csík-Darabos Éva és Sánta Elena állt asztalhoz, akik a csoportmérkőzések után mindketten továbbjutottak a főtáblára. Az orosházi Székács József Evangélikus Iskola diákja Csík-Darabos Éva a későbbi győztes soltvadkerti Nagy Zsófiától kikapott, így az ötödik helyen végzett. A fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola tanulója, Sánta Elena két szoros mérkőzésen előbb Nagy Zsófiától, majd a harmadik helyért a tolnai Andróczi Grétától kapott ki, így a negyedik lett.
Az I-II-es korosztály csapat versenyében a fábiánsebestyéni iskola csapatát igazoltként Sánta Elena, nem igazoltként a mindössze pár hónapja az ASE Orosháza csapatával edző Csapó Csenge erősítette. Az együttes végül nagy menetelés után megérdemelten szerezte meg az aranyérmet!
Az V-VI. korcsoportos igazolt lányok mezőnyében a Békési TEAM játékosa, Szilágyi Lívia, aki a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium diákja a legjobb négy közé jutott, és végül a soltvadkerti Ambrus Asztalitenisz Akadémia két játékosa, Tanács Nóra, illetve Müller Evelin mögött bronzérmet szerzett.
A nem igazolt lányok mezőnyében a III-IV. korcsoportban Csapó Melinda, a békéscsabai Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda gerendási tagintézményének a diákja hatodik helyen végzett.

V. L.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában