Történt-e állatkínzás?

2024.05.04. 15:07

Sanyi kakasnak szobrot emelnének a csabai Munkácsy téren

A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai lefényképezték Sanyit, Békéscsaba bántalmazott közkakasát a csabai Fekete Tanyán – ahol ápolják – szombaton délelőtt. Fekete Vanda a rendőröknek elmondta a történteket, ők pedig vizsgálják, hogy történt-e állatkínzás.

Nyemcsok László

Négyszázzal nőtt meg egy-két nap alatt a Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport tagjainak száma a Facebookon, már 2220-an vannak. A többség szerint Sanyinak jobb a Fekete Tanyán, mint a Munkácsy téren volt, ahol az attrocitások érték.

Sanyi a Fekete Tanyán piheni ki az utóbbi napok fáradalmait
Sanyi kakas a Fekete Tanyán piheni ki az utóbbi napok fáradalmait Forrás: Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas/Facebook

Többek szerint Sanyi megérdemelne egy ahhoz hasonló szobrot a téren, mint amit a Körös-parti kacsák kaptak az Árpád soron. „Így az ő boldogsága, egészsége, és a mi emlékünk róla egyaránt megmaradna” – írta egy kommentelő.

Mint arról beszámoltunk, Sanyi állatorvosnál járt még csütörtök délután. Dr. Sprőber Zoltán állatorvos külső sérülés nyomait nem látta rajta, ettől függetlenül belső problémái lehetnek. Fekete Vanda közölte, Sanyira vár egy féreghajtás, a halovány taréj oka az élősködők jelenléte is lehet, amennyiben nem belső vérzés okozza. Vanda közölte, sajnos, ez nem kizárható, láthatóan nincs jól Sanyi, aki kétféle vitamint is kap.

Vanda szólt arról is, Sanyi kapott egy ideiglenes kifutót, amíg nem sikerül beszerezni neki egy biztonságos voliert (fácánhálót). Addig nem merik felügyelet nélkül hagyni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában