Új rendelet

2024.05.07. 11:53

Félezer lakással rendelkezik az önkormányzat Békéscsabán

Új lakásrendeletet alkotnak Békéscsabán, az önkormányzati jogszabályt nemrég tartott ülésén tárgyalta a városi közgyűlés. A szabályozásra később bólintanak rá véglegesen.

Licska Balázs

Az önkormányzat összesen 504 lakással rendelkezik. Ezek közül 164-et szociális helyzet alapján adnak bérbe, 340-et pedig nem szociális helyzet alapján, ezek között vannak szolgálati lakások, ifjúsági garzonházak is. 

Ötszáznál több lakással rendelkezik a város, ebből van, amelyet szociális helyzet, rászorultság alapján adnak bérbe. Illusztráció: Shutterstock

A városi közgyűlés elé került előterjesztésben azt írták, hogy az új lakásrendelettel olyan lakásgazdálkodást szabályoznának, amely a békéscsabaiak szociális biztonságát, az emberhez méltó lakhatás feltételeit, a város népességmegtartó képességét a társadalmi és gazdasági szükségleteknek megfelelően a lehető legmagasabb szinten biztosítja. Fontosnak ítélik, hogy az egyének, családok lakhatással kapcsolatos problémái megoldásában az önkormányzat hatékony segítséget nyújtson, a rendelkezésére álló lakásállománnyal a megjelenő szükségleteknek megfelelő racionális lakásgazdálkodást folytasson. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában