Könnyű és nehéz

2024.05.07. 13:51

Ilyen volt a matekérettségi a diákok szerint – videóval

Milyen volt a matematika érettségi? – erről meséltek Békéscsabán az evangélikus gimnázium végzősei. Volt, aki szerint összességében könnyű volt, volt, aki szerint viszont nehéz.

Licska Balázs

Könnyebb volt annál, mint amire számítottam – mondta a békési Grósz Márton. Úgy véli, a próbaérettségi, amit megoldottak, nehezebb volt. Az első rész nem okozott neki gondot, amitől meg is nyugodott, ehhez képest valamelyest nagyobb kihívást jelentett a második rész. Összességében szerinte jól is sikerült neki a matematika érettségi.

evangélikus diákok, matek, érettségi
Az evangélikus gimnázium végzősei túl vannak a matekérettségin. Fotó: Licska Balázs

Nehéz volt, persze nem is vagyok egy matekzseni, de azért a kettes meglesz – mondta félig-meddig viccelődve a gyulai Szokolay Annamária. A feladatok között sok olyat talált, amelyek az új rendszerrel együtt jöttek be, sokféle feladványt is kaptak, például voltak függvényesek és geometriát érintőek egyaránt. A nagy részét egyébként gyakorolták előzetesen.

A kormányhivatal korábbi közlése szerint Békés vármegyében összesen 2515-en vizsgáztak kedden matematikából, 2393-an közép-, 122-en pedig emelt szinten. Az érettségi szerdán a történelemmel folytatódik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában