Békés Vármegyei Területi Választási Bizottság

2024.05.07. 19:45

Eldőlt a szavazólapokon szereplő listasorrend

Ülésezett a Békés Vármegyei Területi Választási Bizottság kedden kora este Békéscsabán, eldőlt, hogy az önkormányzati választáson listát állító jelölő szervezetek közül melyik hányadikként szerepel majd a szavazólapon.

dr. Nagy Szilvia

Az első napirendi pontban sorsolással döntötték el, hogy az önkormányzati választáson listát állító jelölő szervezetek közül melyik hányadikként, azaz a hat jelölőszervezet milyen sorrendben szerepel majd a szavazólapon június 9-én. A területi választási bizottság elnöke, dr. Magyari János elmondta, a jelöltállítás törvényes feltétele az volt, hogy egy jelölőszervezet 1136 érvényes ajánlást gyűjtsön össze, míg közös lista esetén 2271 érvényes ajánlásra volt szükség.

A napirendi pontok a sorsolásról szóltak
A napirendi pontok a sorsolásról szóltak. Balról dr. Szelezsán Róbert és dr. Magyari János. Fotó: Bencsik Ádám

A sorrend a területi listán következő lett: 1. Momentum Mozgalom, 2. Fidesz Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt, 3. Magyar Szocialista Párt, 4. Mi Hazánk Mozgalom, 5. Mindenki Magyarországa Néppárt, 6. Demokratikus Koalíció.

Második napirendi pontban a területi választási bizottság a vármegyei nemzetiségi szervezetek (német, a roma, a román és a szlovák) közül a roma és a román szervezetek listasorrendjét sorsolta ki. Előbbinél a sorrend: 1. Roma Polgárjogi Szövetség, 2. Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciója Egyesület, 3.Cigány Közösségek Szövetsége. Utóbbinál: 1. Magyarországi Románok Kulturális Szövetsége, a Méhkeréki Románok Egyesülete, Az Eleki Románokért Egyesület és a Szegedi Román Kulturális Egyesület közös listája, 2. Összefogás a Magyarországi Románokért Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában