Szolgáltatások

2024.04.24. 17:45

Kisboltban nyit ki újra a posta Gerlán

Csütörtöktől ismét elérhetők a postai szolgáltatások Gerlán, a Jegenye és Pacsirta utcák sarkán lévő kisboltban – jelentették be szerdán a helyszínen. A városrészben hamarosan bankautomatát is telepítenek. Elhangzott, hogy rövidesen a Lencsési lakótelepen és Mezőmegyeren ugyancsak elérhetők lesznek újra a postai szolgáltatások, ahogy az immár megtörtént Jamina esetében a közelmúltban.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a posta másfél éve zárt be Gerlán. A városrészben és a környező tanyavilágban nagyjából 1700-an élnek, és fontosnak ítélték, hogy továbbra is elérhető közelségben legyenek számukra a postai szolgáltatások. Ezért kerestek olyan vállalkozót, aki képes ezt a feladatot vállalni a Magyar Posta Zrt. partnereként. 

kisboltban
Szarvas Péter, Jakab Zsuzsanna és Kiszely András jelentette be, hogy a kisboltban ismét elindul a postai szolgáltatás Gerlán. Fotó: Licska Balázs

Jakab Zsuzsanna elmondta, hogy a kisboltot tíz éve viszi. Hónapokon át egyeztetett a Magyar Posta Zrt.-vel, és ennek eredményeként válnak csütörtöktől elérhetővé – hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között – a postai szolgáltatások az üzletben. Lesz lehetőség csekkfeladásra, csomagfeladásra és -átvételre, készpénzfelvételre és -befizetésre, telefon feltöltésére.

A városvezető elmondta: polgármesterként támogatta azt, hogy Jakab Zsuzsanna ezzel a tevékenységgel is kibővítse a kisbolt szolgáltatását, egy ilyen nyilatkozatot kért tőle a Magyar Posta Zrt. Megjegyezte: a gerlai posta újbóli elindítását Kiszely András ugyancsak tevékenyen segítette.

Szarvas Péter polgármester beszélt arról is: hamarosan ATM bankautomata szintén elérhető lesz Gerlán, zajlik az egyeztetés, például arról, hogy hol helyezzék el. A postákról pedig hozzátette, miszerint komoly törekvések vannak arra, hogy a Lencsési lakótelepen és Mezőmegyeren ugyancsak újra elérhetővé tegyék a postai szolgáltatásokat. Jaminában pár hete elérhetők, a tapasztalatok pedig kedvezőek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában