Túzok Tusa

2024.04.26. 12:11

Diadalmaskodtak az Őrült mókusok Battonyáról

Fergeteges hajrával a battonyai Őrült mókusok nevű csapat nyerte az idei Túzok Tusát. Hagyományosan a Föld Napján rendezte meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az természetismereti vetélkedő döntőjét a Körösvölgyi Állatparkban.

Csete Ilona

Fotó: KMNP

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Túzok tusa elnevezésű természetismereti vetélkedőjének az első fordulójából 16 csapat verekedte be magát a döntőbe, amelyre érkeztek Kisújszállásról, Szarvasról, Békéscsabáról, Békésről, Battonyáról, Szeghalomból, Vésztőről, Hódmezővásárhelyről, Öcsödről és még Fejér vármegyéből, Alap községből is versenyzők.

Őrült mókusok, a győztes csapat: a Battonyai Magdu Lucian Román Általános Iskola diákjai
Fotó:  KMNP

– Az idei évben igazgatóságunk címermadaráról, a túzokról hallgathattak meg egy előadást a csapatok. Körömi Krisztina látogatóközpont-vezető az előadás során többek között bemutatta a túzokok élőhelyét és életmódját, a túzokvédelmi tevékenységet, a faj sajátosságait, a túzokvédelem fontosságát. Ezt követően a csapatok számot adtak az előadáson szerzett ismereteikből. Tekintettel a verseny szorosságára és a csapatok felkészültségére, a végső sorrend kialakításához sor került egy külön csatára a dobogó legfelső fokáért, amit a békéscsabai Kuvik Banda és a battonyai Őrült mókusok vívtak – számoltak be a nemzeti park honlapján.

A fordulatos finálé végül az Őrült mókusok csapatának kedvezett egy „mókusszőrnyi” előnnyel, így idén ők diadalmaskodtak a Túzok Tusán. Jutalmuk többek között egy osztálykirándulás a Körösvölgyi Állatparkba.

A csapat tagjai: Szarka Dániel, Bíró Lili, Simon Sára. Felkészítő pedagógusuk: Jegyinák Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában