Látványosságok

2024.04.17. 07:07

Beindították a szökőkutakat Békéscsabán – videóval

Beindították a szökőkutakat Békéscsabán, azt követően, hogy a szakemberek előtte végeztek a szükséges karbantartásokkal, javításokkal, tisztításokkal. A létesítmények a tervek szerint október 15-ig mennek, látványosságot szolgáltatva.

Licska Balázs

Az önkormányzatnál elmondták, hogy tizenegy szökőkút található Békéscsabán, a Korzó téritől az Andrássy úti és Szent István téri létesítményeken keresztül a vasútállomásnál lévőig. Emellett tizenkilenc ivókutat üzemeltetnek a városban, azok többsége játszótereken található.

A tervek szerint október közepéig, végéig működnek a szökőkutak Békéscsabán. Fotó: Kócsi Zsuzsanna

A közelmúltban a szakemberek elvégezték a szükséges karbantartási munkákat, javították az esetleges sérüléseket, eltávolították a nem oda illő dolgokat. A vizes létesítmények medencéit kitisztították, szakszerűen fertőtlenítették. Ezt követően a napokban indították be a szökőkutakat, amelyek október 15-ig üzemelnek majd, ha viszont októberben is tartósan jó idő lesz, akkor akár a hónap végére tervezett Csabai Kolbászfesztivál ideje alatt is mehetnek. Idén több kisebb beavatkozásra is számítani lehet, amelyek miatt tapasztalhatók olykor leállások.

Hangsúlyozták: a szökőkutakban nem lehet fürdeni, erre tábla is figyelmeztet több helyen. Bár nincs olyan városi vagy központi rendelet, amely a szökőkútban való fürdőzést tiltaná, ezeket a létesítményeket nem fürdésre találták ki, a kialakításuk és a vízminőségük erre a célra nem felel meg. A szökőkutak egy része rendelkezik vízforgatóval és tisztítóberendezéssel, és a vizüket rendszeresen kezelik elszíneződés és alga ellen, illetve fertőtlenítik is. Azonban a vízminőségük nem ellenőrzött, nem ivóvíz minőségű, ezért jár közegészségügyi kockázattal azokban fürdeni, de egy ilyen mutatvány az esetleges csúszásveszély miatt balesetveszélyes is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában