Verseny

2024.05.07. 15:49

Ők lettek a legjobb baleset-helyszínelők Békés vármegyében

Baleset-helyszínelők versenyeztek kedden Orosházán, a vármegyei döntőn idén is a Gyulai Rendőrkapitányság párosa bizonyult a legjobbnak – közölték a rendőrségen.

Licska Balázs

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, valamint a Békés Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság kedden rendezte meg a XIII. Baleset-helyszínelő Verseny vármegyei döntőjét Orosházán. A versenyzőket Pelleg József rendőr alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszöntötte.

Baleset-helyszínelők versenyeztek, bizonyították szakértelmüket Orosházán
Baleset-helyszínelők versenyeztek, bizonyították szakértelmüket Orosházán. Fotó: police.hu

A versenyre kéttagú csapatok érkeztek hat rendőrkapitányságról. A helyszínelőket két állomáson elméleti feladatok várták: az egyiken szakmai kérdésekre kellett válaszolniuk, a másik feladatlap pedig KRESZ-kérdéseket tartalmazott. Emellett a gyakorlati tudásukról is számot adtak négy, életszerűen berendezett helyszínen. Volt személyautó, kerékpár, busz és traktor is a szimulált balesetekben érintett járművek között.

A megmérettetés végén Hudák Pál rendőr ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese gratulált a kivétel nélkül szép szakmai teljesítményt nyújtó résztvevőknek – írták a rendőrség honlapján.

A tavalyihoz hasonló eredmények születtek, a versenyben első helyezést ért el a Gyulai Rendőrkapitányság csapata: Silló Antal rendőr törzszászlós és Bálint Bence rendőr főtörzsőrmester. A dobogó második fokára a Szarvasi Rendőrkapitányság párosa, Kun Csaba rendőr őrmester és Gyurcsan Tamás rendőr főtörzsőrmester állhatott fel. A harmadik helyezetteknek járó elismerést a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-helyszínelői, Valentyik Tamás rendőr őrmester és Szabó Lajos rendőr zászlós vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában