Békéscsaba

2024.04.19. 12:45

Taggyűlést tartott a vármegyei mérnöki kamara

A Békés Vármegyei Mérnöki Kamara csütörtökön tartotta soron következő taggyűlését Békéscsabán. Buzás Zoltán beszámolt a kamara elmúlt évi tevékenységéről és pénzügyi zárásáról, az idei évre tervezett feladatokról és az ezekhez kapcsolódó költségvetési tervezetről.

Nyemcsok László

Buzás Zoltán elnök tartott beszámolót.

Fotó: Bencsik Ádám/archív

Buzás Zoltán a Békés Vármegyei Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg Békéscsabán a taggyűlést, és köszöntötte a résztvevőket. Beszámolója után Varga Zsolt, a felügyelő bizottság elnöke terjesztette elő éves jelentését, melyben kifejezte, hogy a kamara tisztségviselői a jogszabályoknak megfelelően végezték 2023-ban feladataikat. Ezt a taggyűlés elfogadta.

Buzás Zoltán ismertette az építészeti törvény hatályba lépéséből adódó változásokat, melyek érintik a kamara működését is. A területi etikai és fegyelmi bizottságok országos, elsőfokú bizottságban végzik majd feladataikat. A felelős műszaki vezetői és műszaki ellenőri jogosultság kamarai tagsághoz kötött szakmagyakorlási tevékenység lesz 2024. október 1-től.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!