Mezőgazdaság

2023.02.20. 15:29

Fórumsorozattal segítik a gazdákat Békésben

Argárfórumot tartottak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében Mezőhegyesen, a ménesbirtok szakiskolájában hétfőn.

Cs. I.

Jakab István, a Magosz elnöke és Kozsuch Kornél a mezőhegyesi fórumon

Fotó: Für Henrik

A gazdákat tájékoztató fórumsorozat mezőhegyesi állomásán – 27 hasonló szakmai tartalmú rendezvény lesz a vármegyében – az agráriumot érintő változásokról, az uniós közös agrárpolitika reformjáról tartanak előadásokat.

Elsőként Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, a területalapú támogatások kapcsán az a cél, minden gazda jusson a legpontosabb információkhoz. A vidék folyamatosan változik, a felmerülő kérdéseket továbbítják az Agrárminisztérium felé, hogy gazdabarátabbá tegyék a támogatási rendszert. Dr. Rákóczi Attila, a kormányhivatal főigazgatója kiemelte, a megyei gazdálkodók boldogulását mint hatóság igyekeznek segíteni. E sorozatnak is ez a szándéka. A kormányhivatal dolgozói is tartanak előadásokat a falugazdászok mellett.

Történelmi időszak előtt állunk a vidékfejlesztésben, a nemzeti támogatások tekintetében. Közös a cél, hogy a gazdák a rendelkezésükre álló forrásaikat maximális mértékben legyenek képesek lehívni

 – tette hozzá a főigazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!